CPH STAGE er i fuld gang i Kødbyen

01.06.2018
  • Festivalleder Morten Krogh åbner festivalen. Fotograf: Frida Gregersen
Tre internationale gæstespil skød festivalen i gang på Husets Teater, Sort/Hvid og Warehouse 9 i Den Brune Kødby.

For sjette år i træk inviterer CPH STAGE til ti dages fejring af scenekunsten. Tre internationale gæstespil skød i går (30. maj 2018) festivalen i gang på Husets Teater, Sort/Hvid og Warehouse 9 i Den Brune Kødby. Over 100 forestillinger følger i de kommende dage frem til lørdag den 9. juni, hvor festivalen afsluttes med prisuddelingen af Årets Reumert i Skuespilhuset.

Festivalen viser, at teatret har noget at tilbyde os alle. Forestillingerne på årets festival har nemlig masser af kant og relevans – de vil publikum noget. Uanset om man er ny eller garvet teatergænger venter der store teateroplevelser på årets festival. 

CPH STAGE er en platform, hvor scenekunsten får og giver plads – til kunsten såvel som til publikum. En platform, der samler de mest relevante opsætninger og fremhæver de aktuelle tematikker og tendenser i tiden.

Festivalprogrammet giver publikum rig mulighed for at kaste sig ud i nye teateroplevelser. Her er scenekunst fra Grønland til Brasilien; fra Ålborg til Svendborg. Der er internationale opsætninger på engelsk, færøsk og portugisisk. Der er gratis forestillinger, tekstede forestillinger og indendørs, såvel som udendørs forestillinger. Hertil kommer readings, åbne prøver, events, fester, debatter, talks m.m. Kvægtorvet i Den Brune Kødby danner ramme om festivalcentrum og forbinder de tre værtsteatre: Husets Teater, Warehouse 9 og Sort/Hvid. Festivalcentrum er åbnet hver dag under festivalen fra kl. 12-18. Den lokale Vesterbro scenograf Johan Kølkjær står bag den rå iscenesættelse af Kvægtorvet med Øksnehallen som baggrund.